goede-voornemens-uitgelicht

5 manieren om je goede voornemens waar te maken

Het nieuwe jaar is bijna in zicht en wat is typisch voor een nieuw begin? Goede voornemens! Toch hebben veel mensen er moeite mee om al hun plannen voor het nieuwe jaar waar te maken. Daarom ga ik je uitleggen hoe het je in 2017 wel kan lukken!

Bijna de helft van alle Nederlanders maakt aan het einde van het jaar goede voornemens voor het jaar dat komen gaat. Toch zijn de meeste mensen binnen een paar weken alweer terug bij af en gooien ze de handdoek in de ring. Wil jij wel graag slagen, lees dan deze tips even!

Zorg dat je achter je doelen staat
Als je iets echt heel graag wilt, dan moet niets jou ervan kunnen weerhouden om dit te bereiken. De meeste goede voornemens zijn wel gewenst, maar niet gewenst genoeg. Vijf kilo afvallen is bijvoorbeeld iets wat je graag wilt, maar aan de andere kant wil je ook graag blijven genieten van chocoladerepen en bakken popcorn. Pas als je echt gemotiveerd bent, zal het je lukken om je goede voornemens waar te maken. Bedenk dus of je wel achter je doelen staat om te voorkomen dat je dit jaar (weer) faalt…

Werk aan oude gewoontes
Het is zo makkelijk om na een paar weken weer terug te vallen in oude gewoontes. Puur, omdat je zo vertrouwd met ze bent. Maar door je oude gewoontes stuk voor stuk (dus niet allemaal tegelijk) aan te pakken, kun je hier verandering in brengen. Maak voor jezelf een lijstje met slechte gewoontes en bedenk wat je eraan kunt doen om deze om te zetten naar betere gewoontes. Het kost wat tijd, maar zodra je je bewust wordt van je fouten kun je ze wel aanpakken en rechtzetten!

Omschrijf je voornemens positief
Veel mensen stellen hun goede voornemens op een negatieve manier op. Ze zeggen wat ze aankomend jaar niet meer willen, in plaats van wat ze wel willen. Door zo helder mogelijk aan je hersenen door te geven wat je wél wilt bereiken, raak je gemotiveerder. Stel dus niet als doel om het laatste deel van je schooljaar zonder onvoldoendes door te komen, maar om een cijferlijst te behalen waar je trots op kunt zijn!

Ga voor realistische voornemens
Als je doelen voor jezelf stelt die toch veel te hoog zijn, is de kans groot dat het je niet lukt om deze te verwezenlijken. Wanneer je realistisch bent en kleine, haalbare doelen stelt gaat dit je vast wel lukken. Bedenk dus niet dat je voor de zomer van 2017 een bikini body wilt krijgen, maar wel dat je beter in je vel wilt komen te zitten en dat je je favoriete jeans weer wilt passen. Stapje voor stapje kom je zo uiteindelijk ook bij je grote, nu-nog-niet-realistische doelen terecht.

Zoek steun
Wij mensen zijn kuddedieren en daarom is het logisch dat wij sterker zijn als we samen zijn. Zoek steun bij het behalen van je goede voornemens. Sleep je zusje bijvoorbeeld twee keer in de week mee naar de sportschool of spreek met je ouders af dat zij strenger voor je zullen zijn als je weer eens besluit je maandloon te spenderen aan een nieuwe designer bag. Je zult merken dat het beter vol te houden is, als je je niet alleen voelt. En hoewel je je op de weg naar succes best eens zult irriteren aan je medemens, is je dankbaarheid des te groter wanneer je je doel uiteindelijk bereikt!

Heb jij goede voornemens voor 2017?

Liefs, Donna Luisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *