7 tips voor een oudjaarsavond budget party

Geef jij dit jaar een feestje met oud en nieuw en wil je het liefst alles er op en er aan? Je vindt het super leuk om te regelen maar stiekem weet je echt nog niet hoe je dit gaat aanpakken qua organisatie en je budget! Een goede voorbereiding is het halve werk dus lees gauw verder want wij hebben een aantal leuke budget tips voor je!

1. Hulp

Allereerst ook meteen het allerbelangrijkste: jij kan degene zijn die het initiatief heeft genomen om bij jou thuis een feestje te vieren maar dat betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen! No stress, vraag hulp aan je vriendinnen en accepteer ook hulp of een aanbod van anderen! Samen voorbereidingen treffen is alleen maar des te leuker!

2. Eten en drinken

Heb jij je gasten ook uitgenodig om te komen eten, denk dan vooral niet te moeilijk! Mensen zijn al gauw blij en vinden een feestje altijd gezellig. Haal jezelf dus niks moeilijks op de hals en probeer het eenvoudig maar leuk te houden. Een vier gangen menu is echt niet nodig en je hebt allerlei opties om te zorgen voor lekker eten en drinken. Doe vooraf in één keer boodschappen bij een goedkope supermarket, dit scheelt al extra kosten. Wil je graag gezellig aan tafel eten met elkaar hou dan de gerechten simpel. Kies voor een klein voorgerechtje zoals bijvoorbeeld een garnalencocktail. Garnalen uit de diepvries zijn goedkoper dan verse garnalen dus goed voor je budget! Voor het hoofdgerecht kies je geen uitdagend recept wat je alleen maar stress in de keuken geeft en een vermogen kost. Maak iets waar jij goed in bent, al is het een grote pan pasta! Denk na of een dessert wel echt nodig is, koffie met iets lekkers kan ook al goed zijn. Daarnaast zijn er de rest van de avond nog genoeg hapjes! Wil je het echt simpel houden dan kun je gezellig gourmetten. Ook kun je aan iedereen vragen om een hapje of een drankje mee te brengen en een walking diner organiseren.

Gedurende avond kun je zorgen voor fingerfood als toastjes, smeerseltjes, nootjes en chips en vergeet de oliebollen natuurlijk niet!

3. Champagne

Bij oud en nieuw hoort natuurlijk champagne. Je hoeft echt geen dure flessen Moet aan te schaffen. Een simpele fles champagne of Prosecco van de goedkope supermarkt is net zo lekker. Houdt de aanbiedingen goed in de gaten, rond de feestdagen kun je overal wel betaalbare champagne vinden.

4. Versiering

Gezellige versiering maakt de avond net ietjes feestelijker. Naast je kerstboom kun je zorgen voor wat specifieke oud en nieuw versiering. Je hoeft echt niet je hele woonkamer vol met helium balonnen te hangen om het feestelijk te maken en het hoeft allemaal niet te veel te kosten. Wil je snel klaar zijn en kant en klare versiering gebruiken, kijk dan eens bij de budget winkels zoals de Action of Euroland. Je kunt daar de leukste versiering kopen voor weinig geld! Houdt de versiering in één thema zoals bijvoorbeeld alles in het goud of zilver. Zet op tafel een grote glazen pot vol met feestelijke toeters en zorg voor een (zelfgemaakt) feesthoedje voor iedere gast. Ben je creatief dan kun je ook wat versiering zelf maken. Een leuke slinger met 2015 erop, vaasjes of kaarsenhouders ‘beplakken’ met gouden of zilveren glitters, sterren uit zilver of goud karton knippen en aan linten hangen of de cijfers 2015 van stevig papier uitknippen en met een mooie knijper bevestigen aan glazen die je op een versierde schaal bij elkaar zet.  Je kunt het zo gek én duur of goedkoop maken als je zelf wilt!

5. Entertainment

Speel samen spelletjes als “30 seconds” of Twister tot aan middernacht. Karaoke of hints is ook altijd leuk om met een groep te spelen. Iedereen heeft wel een spel thuis liggen wat meegenomen kan worden: leuk én goedkoop entertainment! Ook kun je vooraf googelen op zogenaamde “photo props“, dit zijn grappige brillen, snorren en hoeden op een satéprikker. Printen, knippen en aan een prikker bevestigen en klaar zijn je accesoires voor de meest hilarische foto’s!

6. Muziek

Goede muziek maakt het feestje, zeker als je wilt dat de voetjes van de vloer gaan! Stel vooraf een flinke playlist met party knallers samen zodat je daar in ieder geval geen zorgen meer over hebt. Of misschien heb je een enthousiast neefje, broertje of buurjongen die het leuk vindt om te dj-en. In ruil voor een avondlange aanvoer van hapjes, drankjes én oliebollen kun jij één van hen charteren om te zorgen voor leuke deuntjes.

 7. Middernacht

Zorg dat de champagneglazen van te voren gevuld klaar staan zodat je hèt moment niet hoeft te missen. Vul ballonnen met confetti en prik ze door als het 12 uur is zodat je het jaar meteen feestelijk inluidt! Ook kun je sterretjes in een schaal met oliebollen steken en deze aansteken. Je kunt er voor kiezen om dit jaar een keer geen duur vuurwerkpakket te kopen maar lekker te kijken naar al het moois wat er in de buurt wordt afgestoken. En sterretjes branden is altijd leuk ;-). Wanneer al het vuurwerk afgelopen is gaat het feestje gewoon weer binnen verder; dit jaar voor jou geen lange wachtrijen in de stad en een lege portemonnee aan het einde van de nacht!

Heb jij nog tips voor een geslaagd oud en nieuw feestje? Wij zijn benieuwd!

Liefs,

Jorinde

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *