8 tips om de feestdagen door te komen zonder jurkje

8 tips om de feestdagen door te komen zonder jurkje

Ben je niet zo’n type die jurkjes draagt? Of heb je simpelweg nog geen mooi jurkje gevonden voor de feestdagen? Vandaag geef ik je 8 tips om de feestdagen door te komen zónder jurkje.

1. Let op de details
Een outfit voor de feestdagen hoeft niet speciaal te zijn. Het is alleen de bedoeling dat je net iets extra’s doet. Draag bijvoorbeeld sieraden, als je dit normaal gesproken bijna nooit doet. Of ga juist voor subtiele sieraden, als je normaal gesproken alleen maar statement sieraden draagt. Een mooi haaraccessoire kan ook al zoveel doen voor je outfit!

2. Kies voor glitters
De feestdagen doorkomen zonder glitters? Ik dacht het niet! Draag tenminste één item met glitters. Al is het een subtiel glittertje in je trui.

3. Draag hakken
Probeer tenminste één feestdag hakken te dragen. Ik weet het, het is niet altijd makkelijk. Alleen je outfit oogt zoveel beter met een mooie hak. Al is het een simpel zwart laarsje met een kleine hak, you can do it!

4. Of toch zo’n mooie veterschoen
Vorig jaar stonden de winkels rond dit tijdstip niet voor niets helemaal vol met veterschoenen. Het was in de mode, maar het staat ook super mooi onder iedere outfit. Als je toch niet zo’n held bent op hakken, dan is dit toch wel de netste oplossing.

5. Kies voor een pantalon
Ik heb zelf een zwarte pantalon, erg chique. Ik draag zelf wel vaak een jurkje met de feestdagen, maar ik zou hem zo kunnen combineren met een blazer, een glittertop en een mooi laarsje.

6. Of ga voor een (leren) rok
Als het jurkje zelf niet zo’n probleem is, dan kun je gaan voor een (leren) rok. Leer is helemaal het ding dit najaar, dus er is vast iets te vinden wat bij je past. Daarnaast kun je het combineren met bijvoorbeeld een body of met een trui.

7. Een jumpsuit is ook een optie
Heb je al eens naar jumpsuits gekeken? Als je niet zo’n type bent die een jurkje draagt, dan is een jumpsuit zeker een optie. Een jumpsuit kan heel netjes zijn en lekker warm. Een jumpsuit is namelijk één pak en is er ook met lange mouwen.

8. Geniet!
Als je straalt, je make-up mooi zit en je geniet van je avond. Dan ziet vast niemand dat je geen jurkje hebt aangetrokken. De feestdagen draaien vooral om de gezelligheid, dus schiet niet in de stress bij het uitzoeken van een outfit.

Weet jij al wat je aantrekt met Kerstmis?

Liefs, Esmée.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *