ad_169605044 uit

Deze enge clowns zijn een metafoor voor deze maatschappij

ad_169605044 header

Als je nog niet bang was voor clows, dan ben je dat vanaf nu wel. Sorry. Deze fotograaf maakte foto’s van clowns die met pensioen zijn, hij leerde ze kennen toen hij door heel Europa reisde. Eolo Perfido is zelf niet bang voor clowns, maar hij zorgt er wel echt voor dat wij bang worden voor clowns. De serie die hij maakte over de clowns heet Clownville, hij zegt over de serie:

“Clownville is een land waar iedereen clown is. Het is eigenlijk een metafoor voor deze maatschappij. In deze maatschappij is iedereen namelijk altijd online en bezig met iedereen te entertainen en geëntertaind worden. Iedereen is bezig hun eenzaamheid en verdriet te verbergen en hun leven mooier te laten lijken dan het is.”

clowns

Dat is ook precies wat de fotoserie uitstraalt, als aan clowns denkt, denk je hopelijk als eerst aan feestjes. Maar deze serie laat clowns met uitgelopen schmink zien, clowns die aan het roken zijn uit ellende. Eolo is gefascineerd door clowns en circusmensen. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in clowns, het is zo’n goede act. Echt een vorm van kunst. Clowns gebruiken hun lichaam om emoties uit te drukken en dat is de mooiste vorm van kunst.” Hij is onder andere geïnspireerd geraakt door acteurs zoals Charlin Chaplin.

Hij krijgt altijd verschillende reacties op zijn serie. De één vindt het fantastisch en de ander wordt boos omdat sommige foto’s best schokkend zijn. De gedachte achter de fotoserie is eigenlijk de keiharde waarheid, maar ik denk dat ik vanavond maar met een lamp aan ga slapen.

Waar ben jij zo bang voor dat je met de lamp aan zou slapen? 

X
Alexandra

Bron artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *