Hoe wij dat stemmetje in ons hoofd overwinnen

Hoe wij het stemmetje in ons hoofd managen

Sponsored – We hebben er iedere dag mee te maken. Dat stemmetje in ons hoofd dat ons vertelt of we iets wel of niet moeten doen. Dit stemmetje noemen we ook wel onze innerlijke criticus, die invloed kan uitoefenen op ons dagelijks leven. Samen met Activia gaan Esmée en Donna Luisa jou laten zien hoe je je niet moet laten belemmeren door negatieve boodschappen van dat stemmetje in je hoofd. En hoe je dus ‘’InSync’’ kunt leven.

Waarom? Wij vrouwen laten ons vaak tegenhouden door onze innerlijke criticus, waardoor we niet meer één zijn met onszelf. Je kunt je grootste potentieel alleen bereiken als je InSync leeft, oftewel door dat stemmetje in je hoofd te managen en de kracht vanbinnen eruit te halen. Laat je vandaag inspireren door onze verhalen, zodat jij ook het beste uit jezelf kunt halen!

Esmée: “Ik werk dagelijks aan mijn droom.”

Als tiener begon ik al met schrijven, het begon met het bouwen van websites waar ik grappige content kwijt kon, vervolgens schreef ik al mijn schriftjes vol met gedichten en uiteindelijk startte ik mijn eigen blog. Een droom van mij was natuurlijk om ook te kunnen leven van m’n passie, net als al die grotere bloggers. Dus op mijn twintigste maakte ik een grote stap, ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en ging volledig voor mijn droom: een fulltime blogger worden. Een fulltime blogger worden is niet gemakkelijk, zeker niet als er al zoveel blogs bestaan en jouw blog daar net tussenuit moet springen. Het ging dan ook niet zonder slag of stoot, want ik had regelmatig te maken met mijn eigen onzekerheden en die innerlijke criticus. Dat stemmetje in mijn hoofd probeerde me wijs te maken dat m’n blog niets waard was en dat ik nooit een fulltime blogger zou kunnen worden. Daardoor vroeg ik mezelf af: zitten al die Nederlandse dames nog wel te wachten op een blog vol met persoonlijke verhalen? Er bestonden er simpelweg al zoveel.

Ondanks mijn twijfels, vond ik mijn innerlijke kracht en wist ik mijn negatieve gedachten om te zetten in doorzettingsvermogen. Schrijven is mijn passie en ik was vastberaden om er ook mijn werk van te maken. Ik besloot door te zetten, mijn hart te volgen, en met succes. Sinds mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel ging het hard. Er is ten slotte maar één Esmée, zoals ik, dus daar zitten al die dames wél op te wachten. Ik ging steeds meer vertrouwen in mezelf, de opdrachten stroomden binnen en dat is eigenlijk nooit meer gestopt. Nu schrijf ik naast mijn eigen blog ook nog voor Bellesqa en kan ik zeggen dat ik fulltime blogger ben. Het beste uit jezelf halen, doe je dus door op jouw innerlijke kracht te vertrouwen en je niet te laten leiden door negatieve gevoelens. Natuurlijk heb ik meer dromen en blijf ik mezelf uitdagen, maar omdat mijn hart en hoofd op één lijn zitten weet ik hoe ik InSync kan leven.

Donna Luisa: “Ik stond er ineens alleen voor.”

Hoe ik ben omgegaan met het stemmetje in mijn hoofd, die mijn zelfvertrouwen in de weg stond? Na ruim 4,5 jaar eindigde mijn relatie, wat er voor zorgde dat ik me niet meer één voelde met mezelf. Alsof ik mijn balans kwijtraakte en ik er ineens ik alleen voor stond. Mijn innerlijke criticus liet mij geloven dat ik het niet alleen kon, terwijl dat eigenlijk nergens op sloeg. Naar mate de tijd verstreek en ik weer in mezelf ging geloven door simpelweg de gedachte dat ik jaren vóór ik een relatie had, ook alles alleen aankon. Waarom zou het mij nu niet meer lukken, terwijl ik ondertussen vijf jaar ouder en heel veel wijzer was geworden? Ik vond weer kracht in mezelf door mijn negatieve gedachten om te draaien naar iets positiefs. Wat heeft het mij gebracht? Doordat ik mijn innerlijke kracht weer hervonden had en ik InSync kon leven heb ik mijn dromen waargemaakt. Ik heb inmiddels mijn HBO-diploma op zak, schreef mij in voor mijn droomopleiding en begon daarnaast mijn eigen bedrijfje. Nu nog klein, maar ooit zal het groot worden. En net als mijn eigen bedrijf, zal ik als persoon ook groeien.

Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij, Esmée en Donna Luisa, het niet altijd gemakkelijk gehad. Gebeurtenissen in ons leven hebben ervoor gezorgd dat we aan onszelf getwijfeld hebben en ons lieten leiden door onze inner critic. Nu we weten hoe we dat stemmetje in ons hoofd kunnen managen, doordat we dat al een keer eerder hebben gedaan, kunnen we uitgaan van onze innerlijke kracht. Dit geeft zoveel rust en brengt zoveel positiviteit met zich mee. Nu kunnen we dagelijks strijden voor onze dromen, InSync leven en het beste uit onszelf halen.

Hoe zorg jij ervoor dat je je weer InSync voelt? Laat het weten in de comments of via sociale media met de hashtag #InSync.

Liefs, Esmée & Donna Luisa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *