Mijn leerpunten uit Style van Lauren Conrad

Mijn leerpunten uit Style van Lauren Conrad

Lauren Conrad is voor mij echt een stijlicoon. Het liefst zal ik al haar outfits kopiëren naar mijn kledingkast. Daarom zet ik mijn leerpunten uit haar boek Style op een rijtje.

Bouw je garderobe op vanuit jouw favoriete key pieces

Altijd in het rijtje van tips op het gebied van fashion komt deze terug. Zoek basic kledingstukken die je altijd kunt dragen en eindeloos kunt combineren. Gelukkig geeft Lauren aan dat ze helemaal niet basic moeten zijn. Het moeten kledingstukken zijn waar jij je lekker in voelt, die je met van alles kunt combineren en die passen bij je persoonlijkheid. Het zijn de kledingstukken die je altijd direct weer pakt als ze net gewassen zijn, de kledingstukken waar je écht verliefd op bent.

Zo vind je een goede stretch broek

Ik heb altijd het probleem dat als ik een stretch broek koop, dat hij na een paar keer dragen te groot is. Ook al heb ik het idee dat ik hem in de goede maat koop. Toch geeft Lauren hier een tip die ik eerder had moeten weten. Als er twee procent of meer stretch verwerkt is in de stof, dit kan je zien aan het label, dan moet hij zo strak mogelijk zitten. Koop dus een broek die er goed uitziet, strak zit, maar die je nog nét dicht krijgt. Zolang je nog kan ademen, zit hij niet te strak en kun je hem met een gerust hart meenemen.

Zoek een harde ondergrond in de schoenenwinkel

Is het je wel eens opgevallen dat schoenenwinkels altijd een zachte vloerbedekking hebben? Nu ik er zo over nadenk, herinner ik het me pas. Daarom lopen al die high heels zoveel lekkerder in de winkel, dan op straat. Probeer dus een harde ondergrond te vinden in de winkel, of neem ze mee naar huis om ze daar te passen. Zo weet je zeker dat je nieuwe schoenen lekker zitten als je over straat loopt.

Kies voor evenwicht in je outfit

Het belangrijkste wat ik heb geleerd uit het boek Style is het behouden van evenwicht. Vroeger droeg ik graag een skinny jeans gecombineerd met een strak T-shirt. Alles moest bij m’n lichaam aansluiten. Alleen sinds deze tip heb ik dat omgegooid. Als je een strakke broek draagt, combineer dit dan met een top die meer volume heeft, zoals een wijde blouse. Als je juist voor een boyfriend jeans draagt, dan mag je dat strakke T-shirt uit de kast trekken.

Heb jij het boek Style van Lauren Conrad gelezen?

Liefs, Esmée.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *